Kebabtallerken med pinnekjøtt
Kebab og lam er en klassisk kombo, så hvorfor ikke bruke julas rester til å lage en deilig kebabtallerken med sprø poteter?
40-60 min
1,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader varmluft.
- Start med å lage sprø poteter: Kutt kokte restepoteter i mindre båter. Ha de i en bolle med olje, salt og maizenna - og rør rundt. Fordel de utover et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen til de begynner å bli brune (ca 30. minutter). Snu på potetene halvveis.
- Skjær pinnekjøttet av beina og kutt i små biter. Stek pinnekjøttet i en stekepanne med olje i et par minutter. Ha oppi kebabkrydder og en skvett vann og kok inne krydderet.
- Kutt tomat og agurk i små biter. Kutt rødløk og hodekål i tynne strimler.
- Lag kebabdressing: Bland yogurt, spisskummen, oregano, presset hvitløksfedd, ketchup, sriracha, salt og pepper i en bolle.
- Når potetene har bakt i 30 minutter: Skru opp varmen til 220 grader og baker potetene til de blir skikkelig sprø (ca. 10 minutter til)
- Ha poteter, kebabkjøtt og grønnsaker på en tallerken. Topp med saus.
- Nyt!