Kebabtallerken

Kebabtallerken med pinnekjøtt

Kebab og lam er en klassisk kombo, så hvorfor ikke bruke julas rester til å lage en deilig kebabtallerken med sprø poteter?
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hvitløksdressing

  • 250 g gresk yoghurt
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ss ketchup
  • 1 ss sriracha

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Start med å lage sprø poteter: Kutt kokte restepoteter i mindre båter. Ha de i en bolle med olje, salt og maizenna - og rør rundt. Fordel de utover et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen til de begynner å bli brune (ca 30. minutter). Snu på potetene halvveis.
  3. Skjær pinnekjøttet av beina og kutt i små biter. Stek pinnekjøttet i en stekepanne med olje i et par minutter. Ha oppi kebabkrydder og en skvett vann og kok inne krydderet.
  4. Kutt tomat og agurk i små biter. Kutt rødløk og hodekål i tynne strimler.
  5. Lag kebabdressing: Bland yogurt, spisskummen, oregano, presset hvitløksfedd, ketchup, sriracha, salt og pepper i en bolle.
  6. Når potetene har bakt i 30 minutter: Skru opp varmen til 220 grader og baker potetene til de blir skikkelig sprø (ca. 10 minutter til)
  7. Ha poteter, kebabkjøtt og grønnsaker på en tallerken. Topp med saus.
  8. Nyt!
Del på Facebook